Ons aanbod

De Poort vzw begeleidt mensen op weg naar een kwaliteitsvol leven .

Al onze projecten zijn er op gericht de meest kwetsbaren te bereiken om hen de kans te geven op betaalbaar wonen en volwaardig werk.

Sociaal verhuurkantoor

De Poort vzw is actief als sociaal verhuurkantoor (SVK) en huurt woningen op de private huurmarkt om deze te verhuren aan personen en gezinnen die door hun maatschappelijke situatie weinig kans maken op de bestaande huisvestingsmarkt.

Lees meer

Jobcoaching

De jobcoaches van de Poort vzw begeleiden werkzoekenden en werknemers tijdens of bij hun zoektocht naar een nieuwe job. Tijdens de intake worden nieuwe mogelijkheden en wensen in kaart gebracht.

Lees meer

Leerwerkplaats

Met de Leerwerkplaats ontwikkelde De Poort vzw samen met het OCMW van Kortrijk een werkplek om werkervaring op te doen en attitudetraining te krijgen binnen verschillende sectoren.

Lees meer

BENHUUR

Met BENHUUR wil De Poort vzw het Bijna EnergieNeutraal (BEN) renoveren van huurwoningen promoten. De renovatie van een typische rijwoning tot een betaalbare, gebruiks- en vooral energievriendelijke woning past binnen de strategie 'Kortrijk r…

Lees meer

Marktverhuurkantoor

Met het Marktverhuurkantoor vzw zet De Poort vzw verdere stappen naar een toegankelijke en betaalbare private huurmarkt. Deze nieuwe vzw werd opgericht in samenwerking met de stad Kortrijk en AGB SOK en kadert in de strategie ‘Kortrijk huurt’.

Lees meer

Ethimmo cvba so

Ethimmo cvba so heeft als doel om samen met De Poort kwalitatieve en betaalbare woningen op de sociale huurmarkt aan te bieden.

Lees meer

Clarus cvba

Clarus is een bouwbedrijf dat zich specifiek richt op bestrating en kleine renovatiewerken en creëert zo, samen met De Poort, een extra werkvloer in kader van sociale tewerkstelling

Lees meer