Jobcoaching

Jobcoaching

De jobcoaches van de Poort vzw begeleiden werkzoekenden en werknemers tijdens of bij hun zoektocht naar een nieuwe job. Tijdens de intake worden nieuwe mogelijkheden en wensen in kaart gebracht. In overleg met de werkzoekende of werknemer wordt een persoonlijk plan opgemaakt.

De coaches volgen de werkzoekende en/of werknemer op een actieve manier op, oa via tussentijdse gesprekken. Generieke, arbeidsattitudes en sollicitatievaardigheden worden in kaart gebracht en getraind. Tijdens de groepsmomenten, jobtafels, worden de deelnemers ondersteund in hun verdere zoektocht.

In West-Vlaanderen werken 7 partners in opdracht van VDAB aan de uitvoering van de tender Tijdelijke Werkervaring voor Werkzoekenden (TWE). Dit programma wordt aangeboden aan werkzoekenden die weinig of geen relevante werkervaring kunnen voorleggen en de nodige competenties willen ontwikkelen om de afstand naar het normaal economisch circuit te overbruggen.

TWE is een begeleidingstraject van 2 jaar met oriëntatiemodule en acties in het kader van werkplekleren.

VDAB-consulenten kunnen hier werkzoekenden aanmelden.

Werknemers

Heb je nood aan een nieuwe wending in jouw job? Weet je niet hoe dit aan te pakken? Maak gerust een afspraak met onze loopbaancoach, via link.

De Poort is erkend als loopbaancentrum. De loopbaancheques kan je aanvragen via de VDAB.

 • Ervaring
  De Poort vzw heeft als jarenlange partner in diverse werkervaringsprojecten (Art60§7, WEP+, LDE, …) heel wat kennis en ervaring opgebouwd op vlak van loopbaancoaching. Dit gaat van evaluatiegesprekken op de werkvloer gecombineerd met individuele coachingsgesprekken, tot oriënteringsbegeleiding op de arbeidsmarkt, het geven van sollicitatietraining en –advies en nazorgbegeleiding.
 • Aanpak
  De Poort vzw wil als loopbaancentrum een open poort zijn voor iedereen die nood heeft aan sturing en begeleiding in zijn rol als werknemer en dit in een open, no-nonsense sfeer!
  We bieden zoals het hoort een 100% op maat begeleiding. We gebruiken echter geen standaard werkboekje, geen vaste procedure, maar we vertrekken vanuit jòuw vraag. Via aangepaste testings, vragenlijsten, opdrachten, gesprekstechnieken, enz. willen we komen tot een helder en bruikbaar antwoord.
 • Voor wie
  De meeste expertise hebben we met mensen zonder diploma, met een andere moedertaal, een mentale of fysieke beperking, met sociale, familiale of financiële problematieken, enz. Dit alles vertaalt hem in een laagdrempelige begeleiding, in open en klare taal, aangepast aan jouw individuele situatie: met jouw eigen sterktes, zwaktes, mogelijkheden en hindernissen.
  Iedereen die zich kan vinden in deze aanpak, is bij ons welkom!

Werkgevers

Bent u op zoek naar geschikte medewerkers voor uw bedrijf? De Poort vzw heeft kandidaten die graag aan de slag zouden gaan.
Wij ondersteunen u ook bij het coachen van uw medewerkers.

 • Kan je een werkzoekende een voltijdse of deeltijdse stageplaats aanbieden?
 • Wil je wel een stagiair begeleiden, maar heb je graag dat we dit komen bespreken? Contacteer ons!
 • We zoeken diverse soorten stages, ontdek de verschillende mogelijke stagevormen
 • Al beslist om een stageplaats open te stellen?

We zoeken, samen met onze partners, vooral stageplaatsen in regio Zuid-West-Vlaanderen.

Zoekt u ondersteuning bij de inwerking van een (nieuwe) medewerker? Dan kan u beroep doen op onze jobcoaches.

Werkzoekenden

Wil je al werkend leren?
Ben je op zoek naar een werkplek? Voor coaching en begeleiding kan je bij ons terecht in Kortrijk, Waregem en Menen. Vraag aan jouw VDAB-begeleider van de werkwinkel in de buurt om een traject op te starten bij de Poort vzw. Het is wel belangrijk dat je via de VDAB doorverwezen wordt.

Wij, de jobcoaches van de Poort vzw, helpen je op weg naar een job. We begeleiden je stap voor stap, bekijken de verschillende mogelijkheden, helpen je bij een stage in een bedrijf,…

Vind je door jouw ziekte of beperking moeilijk een job?
Lijkt een training op de werkvloer iets voor jou? Neem gerust contact op met ons. Wij helpen bij het vinden van een job op jouw maat.

Terug

  Benieuwd? vragen? Wij helpen u graag verder!

  Neem contact op