Overlijden Peter Vermeulen

Met het plotse overlijden van Peter Vermeulen verliezen ook de medewerkers van De Poort een gewaardeerde collega en goede vriend. Als bezieler van Stal13 opknapperij zette hij zich in voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij. Hij gaf onze leerwerknemers niet alleen de kans om meubels te herstellen, ook zelfvertrouwen en perspectief wist Peter als geen ander mee te geven aan ‘zijn’ mensen.

Peter werkte heel zijn leven met zijn handen. Hij heeft gewerkt als graficus en is altijd bezig geweest met interieurs en meubels. Maar zijn grote liefde was recuperatiemateriaal. “Het doet wel pijn in mijn hart dat er nog zoveel prachtige dingen weggegooid worden. Of dat niemand ziet dat het mooi of prachtig is. Dat het een eeuwige strijd is om toch maar de mensen aan het verstand te brengen dat je met iets oud of iets degelijks toch ook mooie dingen mee kunt doen eigenlijk”, vertelde hij eind 2019 in een reportage van Focus WTV.

In Stal 13 werken mensen die een moeilijke periode doormaken. Of zoals Peter het zo mooi kon zeggen: "die op een of andere manier in panne liggen. Ze hebben al op veel plekjes mogen proberen maar de drempel is vaak te hoog en in Stal 13 Opknapperij is de drempel vrij laag. De essentiële dingen zijn eigenlijk op tijd leren komen, leren aanvaarden van het moet zo zijn, iets doen. Niet in tempo of tijd maar als je het doet doe het goed. En bij de meeste jongens lukt dat wel."

Peter, bedankt voor alles. Je zal gemist worden.

Terug